Popüler Bitcoin Borsasında Neler Oluyor? Milyonlarca Şüpheli İşlem Var!

Posted by

Bitcoin Lightning Network üzerine kurulu bir kripto para borsası olan FixedFloat, güvenlik firması CertiK’in son 24 saat içinde platformdan kaynaklanan 3 milyon dolardan fazla şüpheli işlemi işaretlemesinin ardından inceleme altına alındı. İşte detaylar…

Bitcoin borsası FixedFloat’ta neler oluyor?

CertiK’e göre, Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) karışımı olan fonlar sırasıyla Ethereum ve Tron Blockchainindeki cüzdanlara aktarıldı. Güvenlik firması bu faaliyeti bir “istismar” olarak nitelendirdi ve FixedFloat’un tarafında potansiyel bir güvenlik ihlali olduğunu ima etti. Bu durum FixedFloat kullanıcıları için tehlike çanlarının çalmasına yol açıyor. Kayıp fonların yaklaşık 2 milyon dolarının eXch’e bağlı bir cüzdanda olduğu bildirildi, benzer bir olay bu yılın 16 Şubat’ında meydana geldi. Buna ek olarak, USDT cinsinden 100.000 dolar daha Tron ağındaki bir Binance cüzdanına gönderildiği iddia edildi.

Endişelere ek olarak, FixedFloat’un web sitesi şu anda kullanılamıyor ve kesintinin nedeni olarak “teknik çalışma” gösteriliyor. Salı günü Avrupa saatiyle öğleden sonra itibariyle, borsanın sosyal medya hesapları şüpheli para çekme işlemleri konusunda sessiz kaldı. Herhangi bir platformdaki son gönderileri 31 Mart’a kadar uzanıyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi FixedFloat, kripto para ve token al-satlarını kolaylaştıran tam otomatik bir hizmet olarak faaliyet gösteriyor. Mikro ödeme kanalları aracılığıyla daha hızlı ve daha ucuz işlemlere olanak sağlamak için ana Bitcoin blockchaininin üzerine inşa edilmiş layer-2 olan Bitcoin Lightning Network’ten yararlanıyor.

Destek temsilcisinden teyit geldi

Bir FixedFloat destek temsilcisi, CoinDesk’e göre, teknik bir hata olduğunu teyit ederken, şüpheli transferler hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Temsilci, “Bazı küçük teknik sorunlar yaşadık ve hizmetimizi teknik çalışma moduna geçirdik. İyileşme süresi hala bilinmiyor.” dedi. Borsanın kayıp fonlar ve geciken web sitesi bakımı konusundaki sessizliği, teknik hatanın niteliği ve şüpheli faaliyetle potansiyel bağlantısı hakkında soru işaretleri yaratıyor.

Bu olay kripto para dünyasında süregelen güvenlik sorunlarının altını çiziyor. FixedFloat gibi merkezi olmayan borsalar genellikle geleneksel finans kurumlarının sağlam güvenlik altyapısından yoksundur. Bu güvenlik açığı onları siber suçlular için cazip hedefler haline getiriyor. FixedFloat kullanıcıları büyük olasılıkla önemli bir belirsizlikle karşı karşıya. Kayıp fonların kurtarılması, teknik hatanın niteliğine ve borsanın olası güvenlik ihlallerini tespit etme ve ele alma becerisine bağlıdır.  Durum ilerledikçe, FixedFloat’un kullanıcı tabanıyla açık ve tutarlı iletişim kurması kritik.  Bu olay, kripto para ortamında sağlam güvenlik önlemlerinin önemine dair hatırlatma işlevi görmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir